Hu / Eng

Rólunk

Rólunk

A PPD Hungária Energiakereskedő Kft. a Prvo Plinarsko Društvo d.o.o. magyarországi leányvállalata, mely 2014-ben azzal a céllal jött létre, hogy a magyarországi földgáz szektor liberalizált versenypiacán földgáz-kereskedelmi tevékenységet folytasson.

Rólunk

Ügyfeleleink számára teljes körű földgázszolgáltatást nyújtunk a hazai piacon.

Az anyacég Horvátország egyik legnagyobb gázpiaci szereplője, tevékenysége kiterjed a földgázimport, földgázkereskedelem és a földgázelosztás területeire. 2014 óta a cég a régiós piacon is jelen van (Magyarország, Horvátország, Svájc, Olaszország, Szlovénia, Bosznia és Hercegovina).

A Prvo Plinarsko Drustvo-t 2001-ben vegyes vállalatként alapították horvát és külföldi befektetők, azzal a céllal, hogy a háborút követő újjáépítés során Vukovár megyében kiépítsék a földgázelosztó hálózatot, és ezzel elérhetővé tegyék a földgázszolgáltatást a helyi fogyasztók számára.

Anyacégünk bemutatása

A Prvo Plinarsko Drustvo - szoros együttműködésben a helyi önkormányzattal - 2006-ig több mint 9000 fogyasztót kapcsolt rá a hálózatra, több mint 20 millió horvát kuna befektetésével.

A pécsi székhelyű Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. (DDGÁZ) 2003-ban megvásárolta a céget. Később a német Ruhrgas AG. és VEW Energie AG. tulajdonában lévő DDGÁZ a düsseldorfi székhelyű E.ON Energie AG irányítása alá került. Az E.ON célja - hasonlóan, mint Magyarországon - a horvát elosztópiac konszolidálása volt.

2009-ben a gazdasági válságot követően az E.ON stratégiát váltott, és a PPD-t eladta egy horvát befektetési cégnek. A kezdeti stabilizáció után a menedzsment egy új stratégiát kezdett alkalmazni: mindamellett, hogy a saját elosztási területén folyamatosan erősítették a cég pozícióját és az ügyfélkör kibővítésére is hangsúlyt fektettek, megkezdődtek az előkészületek a liberalizált földgázpiacon az egész országra kiterjedő szolgáltatás bevezetésére.

Napjainkban a PPD a legnagyobb földgáz importőr Horvátországban, melynek köszönhetően a legnagyobb fogyasztókat is maradéktalanul ki tudja szolgálni.

céginformáció

Adószám: 24950868-2-44 Cégjegyzék szám: 01-09-191215
Cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága/Company Registry Court of Budapest – Capital Regional Court
Jegyzett tőke: 330 000 000 HUF Vezetőség: Bisztray Balázs
IBAN SWIFT BANK
HU79116000060000000077728584 (HUF)
HU75116000060000000077728656 (EUR)
GIBAHUHB ERSTE BANK Hungary Zrt

Rövid cégtörténetünk

 • Teljes vagy részleges gázellátás földgázkereskedőknek és ipari kis-és nagyfogyasztóknak
 • Az ügyfeleink rendszerhasználatának optimalizálása
 • Folyamatos tanácsadás, bármely földgázellátást érintő ügyben
 • Rugalmas szerződési feltételek
 • Tőzsde-indexált árképlet (TTF, VTP)
 • Fix árak
 • Határidős ügyletek

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, kérjük a Kapcsolat menüpontban található elérhetőségeink egyikén vegye fel velünk a kapcsolatot.

Erősségeink

Versenyképesség

Stabil háttér: Anyavállalatunk pozíciója magas szintű pénzügyi,- és ellátásbiztonságot ad.

Rugalmasság: A vállalat struktúrája elősegíti a rugalmas működést és döntéshozatalt, mely egyedülálló az iparágban. Hatékony szervezeti felépítésünk csökkenti a működési költségeket és megkönnyíti az információ vertikális áramlását, ami elősegíti a jelentős piaci eseményekre való gyors reagálást.

Szakértelem: A földgázpiac összes területére kiterjedő állandó regionális jelenlétünk révén munkatársaink kiemelkedő szakértelemmel és tapasztalattal állnak ügyfeleink rendelkezésére.

Diverzifikált ellátási utak

 • 1 milliárd m3 tranzit portfólió által biztosított rugalmasság
 • Kombinált helyi, keleti és nyugati beszerzési források
 • Firm (nem-megszakítható) határmetsző kapacitások

Lekötött tárolói kapacitások

 • Lekötött fizikai és virtuális tárolói kapacitások Magyarországon és Horvátországban